05/28/18 09:25
(http://www.clubz.bg/)

"Само стро̀име и все не стига" (ВИДЕО)

Малко след като беше в Рим при папата, в Киев за срещи с президента и премиера им и финала на Шампионската лига и малко преди да замине в Москва за среща с Владимир Путин премиерът Бойко Борисов намери време да обърне внимание на вътрешните дела на държавата. Той посвети няколко часа от днешния ден за едно любимите си занимания - инспекция на строежи, ремонти и др., като на височайшото внимание на премиера попаднаха Пловдив и околностите.

Един от обектите, които Борисов инспектира, бе реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград. Министър-председателят намери повод да изтъкне, че този път се строи бавно заради промяна в законодателството, гласувана от БСП, според която се забранява предварителното отчуждаване.

"Върнаха го, за да могат да ни спират. Защото сега хората викат защо не работи. Те знаят, че не строят и не им трябва", обясни Борисов на своите спътници, докато се разхождаха по пътя.

В един момент в процеса на разговора той констатира:

"Само стро̀име и все не стига".

Борисов специално изтъкна, че за тази реконструкция се говори от 1982 г.

"А ние го направихме", заяви Борисов.

"Бяхме при премиера и стана работата", чу се доволен глас зад кадър.

Борисов продължи с отчета, но и с разкриване на планове за бъдещето.

"За една година това сме направили. Сега искат и осветление. Говорят малко като трънски майстори - 15, 20, 30. Ей така малко приказват", обясни премиерът по повод онова, което е поискано от него, за да продължи реконструкцията.

Една от журналистките попита премиера за предстоящата му среща с Путин. Акцентът във въпроса й бе дали ще се поднови "Южен поток", като тя не успя да се сети за точното име на проекта. Каза само, че става дума за този проект, който е бил отменен преди т.нар. "Турски поток".

"Мислите ли, че ще седя с вас тука и ще ви обяснявам какво ще правя в сряда? Кога предварително съм казал едно нещо? Питайте ме за Украйна, защото два дни бях там. Сряда е далеч", сряза я Борисов.

И продължи:

"Да довършим Пловдив-Асеновград. 39 собственици има на това кръгово, БСП дойде на власт и отмени предварителното отчуждение. Трима от собствениците са в чужбина. С едно двиежние на БСП в парламента какво са причинили. Вие ме питате за първия сняг дали ще вали в сряда. Той не може да продължи. Толкова си сладка, защо слушате в редакциите какво ви карат да питате. Първо ще им извия врата защо трябват допълнитлени средства".

Накрая Борисов се обърна към шефа на фирмата, която е изпълнител на проекта, с думите да се яви при него "с точно, не с около" за това колко още средства са необходими.

Преди това Борисов инспектира и Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив. В тази болница по думите му "асансьорите им бяха на по 30 години, ще се избият". Във "Фейсбук" премиерът обясни:

"Инспектирах обновената клиника по анестезиология и пребазираната клиника по неврология в Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив. С инвестициите клиниката по нервни болести получи възможност за бърза комуникация със Спешното отделение, а отделните болнични структури – възможности за ефективно взаимодействие. В 13-етажната сграда са подменени и всички асансьори. Голяма част от средствата, необходими за финансиране на цялата инвестиция, се осигуряват поетапно от собствените приходи на лечебното заведение"

Борисов не пропусна да каже добър ден и да се ръкува с всички медицински работници, които срещна, докато обикаляше коридорите на болницата.

"Щом сте доволни вие и аз съм доволен. Надявам се и пациентите да са доволни", каза Борисов.

И допълни:

"Има болници и доктори, които си гледат работата като мениджмънт. Други като Враца - сложили си частна болница в двора, скъпите пътеки в частната болница, евтините и дълговете в държавата".

За пореден път Борисов изтъкна, че тази година държавата е отделила 4.7 млрд. лв. за здравеопазване.

"Корупцията я правят докторите или здравната каса. Почти всяка седмица има операции. Близо половин милиард повече правителството е заделило за здравната каса. В нашето управление поне 16-20 млрд. лв. са вкарани повече. В пъти повече пари даваме сега. Докторите ни добри, апаратурата ни най-добра, и накрая пациентът да каже, че не е доволен. Не го разбирам. Разбирам го, но не е честно", каза Борисов.

И допълни, че утре на извънредно заседание на правителството ще се приеме здравната карта.

"Един ден дърпаме заради сряда срещата в Москва".

Така Борисов обясни защо заседанието е извънредно.

 

 

Борисов инспектира и ремонтът на магистрала "Тракия". След щателен оглед, включващ опипване на маркировката и след кратък разговор със строителите той им заяви.

"Не се мотайте повече, а отивайте да работите".

 

 

Публикувана на 05/28/18 09:25 http://clubz.bg/68383-samo_stro%CC%80ime_i_vse_ne_stiga_video

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване