05/29/18 09:39
(http://www.clubz.bg/)

Белгийската прокуратура нарече "терористичен акт" убийствата в Лиеж (ВИДЕО)

Белгийската прокуратура разследва убийството на двама полицаи и на случаен минувач в град Лиеж като терористичен акт, предаде Reuters. Според прокурор нападателят е атакувал отзад двамата полицейски служители с нож, взел е пистолета на един от тях и ги е застрелял. Убил е и млад мъж, стоящ в наблизо паркирана кола и е избягал в училище, където е бил ликвидиран при последвалата стрелба, при която още няколко полицейски служители са били ранени.

Какво се случи

Тази сутрин BBC съобщи, че мъж е убил двама полицаи в източния белгийски град Лиеж. Нападателят бил неутрализиран след стрелбата и ситуацията вече е под контрол, съобщи полицията.

"Двама полицаи бяха убити, а двама други са ранени", заяви Катрин Колиньон, говорителка на прокуратурата в Лиеж, цитирана от АФП.

Белгийският в. "Соар" съобщава за убит минувач, но властите все ще не са потвърдили тази информация.

Според непотвърдени сведения заподозреният взел жена за заложник. Все още не е ясно дали тя е пострадала. Не се знае и какво е състоянието на стрелеца.

Нападението е било извършено сутринта.

Според свидител на стрелбата, цитиран от "Соар", мъжът е взел оръжието на един от полицаите по време на рутинна проверка близо до кафене в центъра на града. След това е открил огън.

Видеоклипове и снимки в социалните мрежи показват как пешеходци в района на централния булевард "Д'Авроа" бягат от мястото на инцидента. Районът е отцепен.

Засега не е ясно и какви са мотивите за смъртоносната атака. Властите не са съобщили дали става дума за терористичен акт. Според телевизия RTBF се работи и по тази версия. Свидетели съобщават пред местни медии, че нападателят е крещял "Аллах Акбар" (от арабски - Бог е велик).

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване