05/30/18 15:46
(http://offnews.bg)

Борисов ще говори на Путин за Западните Балкани. Путин: Надявам се да подобрим отношенията (снимки)

Преди началото на срещата с премиера Бойко Борисов руският президент Владимир Путин обяви, че се надява визитата на Борисов да създаде условия за подобряване на отношенията между двете страни. 

"Много се радвам, че след доста дългaта пауза пристигнахте при нас, отговорихте на нашата покана", каза Путин на  Борисов, цитиран от РИА Новости. 

"Надявам се, че вашата визита, срещата, преговорите с правителството ще създадат добри условия за развитие на нашите отношения", допълни той. 

Путин допълни, че на планираните срещи ще бъдат обсъдени въпроси от различни сфери, сред които икономика, политически контакти, култура, хуманитарни области.

От своя страна, премиерът Борисов заяви, че с Путин ще обсъдят редица важни теми, сред които и въпроса за Западните Балкани. 

„Благодаря за възможността след толкова години за среща в Кремъл. През последните години сме обсъждали много теми. Надявам се да обменим мисли за по-важни теми за света и особено за Западните Балкани. Русия винаги е имала влияние, така че ще знаете всичко, което правим в сферата на сигурността, на борбата с престъпността, на туризма“, коментира Борисов, цитиран от "Фокус". 

Той пожела на Русия успех във връзка с предстоящото световно първенство по футбол.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване