05/30/18 00:13
(http://budnavarna.bg/)

Командващият на румънския флот идва във Варна

От 30 май до 1 юни на посещение на българския флот ще бъде началникът на Щаба на ВМС на Румъния вицеадмирал Александру Мършу, научи Moreto.net.

В 9,30 ч. утре вицеадмирал Мършу ще бъде посрещнат с официална церемония пред Щаба на Военноморските сили, познат на варненци като Адмиралтейството.

Българските Военноморски сили участват като съорганизатори на курс по морска сигурност под наслов „Предизвикателства пред сигурността в морските зони на ЕС“, който се провежда във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Форумът е част от официалния календар на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и ще се проведе в рамките на 4 дни – до 1 юни. Целта на курса е военнослужещи и цивилни служители от държавите-членки на ЕС да повишат познанията си по морската стратегия за сигурност на ЕС.

В откриването на международния форум участва и зам.-командира на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев. Пред участниците бяха представени част от географските особености на България и културно-историческото наследство на страната. Флотилен адмирал Пенев изнесе лекция на тема „Военноморските сили като подходящ инструмент за борба с хибридните заплахи във морското пространство”.

Материалът Командващият на румънския флот идва във Варна е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване