05/30/18 11:06
(https://pressbulgaria.com)

Пловдив е домакин на националната конференция „Позитивната психология и облачните технологии: нови хоризонти за образованието“

На 4-и и 5-и юни 2018 г. Пловдив ще бъде домакин на националната конференция „Позитивната психология и облачните технологии: нови хоризонти за образованието“. Мястото на събитието е Дом на културата “Борис Христов” (ул. “Гладстон” 15). Форумът предлага повече информация за две от най-прогресивните тенденции в образованието, които предлагат качествена промяна днес, в името на по-добрата реализация на младите хора в бъдеще. Поканени са учители, директори, педагогически съветници, психолози, социални педагози и социални работници, образователни експерти, университетски преподаватели, студенти и докторанти, представители на Министерство на образованието и науката и други заинтересовани страни в сферата на образованието. Община Пловдив е съорганизатор на събитието, заедно с Педагогически факултет на Пловдивски университет и Център за творческо обучение. Специалистите по Монтесори педагогика Ренета Венева и Йорданка Пискова от Нов български университет ще направят специално представяне на тема “Монтесори педагогиката в светлината на позитивното образование". Участие в конференцията ще вземат уважавани университетски преподаватели като проф. Румен Стаматов по Пловдивския университет, който ще говори за позитивната психология и съвременното образование и доц. д-р Снежина Петрова от Нов български университет, която ще представи темата “Позитивната психология за позитивно образование отвъд различията“. За това какво прави едно „облачно“ училище във Великобритания ще научим от техническия директор на „Бюли Конвент“ господин Рори Стийл. А румънския гост Стефан Апътяну ще разкаже за интегрирането на облачни услуги в училищата оттатък Дунава. Община Пловдив подкрепя въвеждането на облачни услуги в общинските училища с проект, който започна през 2016 година. Иновативни учители от Пловдив, които наскоро формираха Google Educator Group (GEG) ще представят свои учебни практики в рамките на форума. Конференцията ще открие проф. д-р Запрян Козлуджов, ректор на Пловдивския университет. Община Пловдив Повече за лекторите и програмата можете да научите от сайта на конференцията: http://edu2018.classroomtech.bg/ Регистрацията за участие във форума се извършва чрез следната електронна форма: https://goo.gl/Hi297r Документът не се разпечатва. За попълването и изпращането му е необходима свързаност с интернет. За акредитация на журналисти пишете на адрес events@cct.bg или се обадете на телефон 0878 629 608 - Надежда Юрукова, Център за творческо обучение.
Публикувана на 05/30/18 11:06 https://pressbulgaria.com/m/XQMDB4W5.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване