05/30/18 00:20
(http://budnavarna.bg/)

Школа „Щастливо родителство“ започва в АГ болница – Варна

В АГ–болницата във Варна започва акушерска школа „Щастливо родителство“, насочена към настоящи и бъдещи майки и татковци, научи BudnaVarna.bg.

Курсовете започват утре, 30 май, от 14:00 часа в учебна зала 1 в СБАГАЛ – Варна.

Дейността на акушерската школа ще бъде с фокус майчино и детско здраве. Тя ще бъде възможност за бъдещи и настоящи родители да получат ценна теоретична и практическа информация за бременността, раждането и отглеждането на бебето.

Сред темите, които ще се дискутират са различните видове раждане, първи грижи за новороденото – къпане, повиване, кърмене, хранене на новороденото, обезболяване на раждането, физиотерапия и раздвижване след оперативно раждане, документи при постъпване за раждане, ваксини, профилактика, инфекции и бременност, бременност и социално значими заболявания, ултразвуково проследяване на бременността, предимства и недостатъци на нормалното раждане и цезаровото сечение, връзка със семейството, сензитивно родителство, връзка майка – дете, привързаност родител – дете, социално бебе, подготовка за родителство и подкрепа за добро родителство, ранно детско развитие, семейно планиране, обучение за предпазване от нежелана бременност.

Лектори в курсовете за бъдещи майки и татковци ще бъдат утвърдени специалисти от СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“, катедрата по акушерство и гинекология и катедрата по здравни грижи.

Форумът се организира от катедрата по акушерство и гинекология и катедрата по здравни грижи към ФОЗ на МУ– Варна.

Допълнителна информация и записвания, може да направите на тел: 052/677-283 и 0877773055

Материалът Школа „Щастливо родителство“ започва в АГ болница – Варна е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване