05/31/18 06:05
(transmedia.bg)

Решават дали Иванчева ще бъде отстранена окончателно като кмет на „Младост“

 

Апелативният специализиран наказателен съд трябва да реши окончателно дали да отстрани от длъжност кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и заместникът ѝ Биляна Петрова. Те бяха задържани при показен арест в центъра на София през април, като им беше повдигнато обвинение за получаване на подкуп в особено големи размери.

Миналата седмица по-долната съдебна инстанция уважи искането на прокуратурата да отстрани двете обвиняеми, които повече от месец са в ареста.

Съдът прие, че не може да протече обективно разследване, ако обвиненият по делото има законово право да уволнява свидетел по същото дело, и затова отстрани Иванчева. Повод за това стана заповед на кмета от ареста с дата 21 май, с която тя уволнява зам.-кмета Румен Русев.

Уволнението беше и основен аргумент на прокуратурата – че с тази заповед Иванчева не само въздейства на този свидетел, но и отправя предупреждение към други свидетели – служители в общината. За Биляна Петрова съдът прие, че ако остане на поста зам.-кмет, също ще може да въздейства на свидетели в процеса. Без да посочи как фактически може да се случи това.

Междувременно Столичният общински съвет трябва да реши днес кого да назначи за временен кмет на „Младост“.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване