05/31/18 11:28
(transmedia.bg)

Румен Русев е новият и. д. кмет на община „Младост“

 

Общинските съветници от ГЕРБ, БСП, „Патриоти за София“ (ВМРО и АТАКА) и част от групата на Реформаторския блок избраха Румен Русев за нов изпълняващ длъжността кмет на „Младост“. Той бе предпочетен пред посочения от Десислава Иванчева доскорошен пиар на общината Петър Кърджилов.

За Русев гласуваха 30 от съветниците, а останалите 20 са се въздържали. Сред тях бе и част от групата на ГЕРБ. След гласуването председателката на групата Малина Едрева каза, че „ГЕРБ не подкрепя нито един от кандидатите, защото не ги познава“, но са подкрепили Русев, защото това било „политически отговорното решение“.

На заседанието присъстваха част от работещите в район „Младост“, които заплашиха с протести, ако Петър Кърджилов бъде избран за кмет. Това бе и една от причините ГЕРБ да подкрепят Русев, след като вчера председателят на общинския съвет Елен Герджиков каза, че партията ще се съобрази с желанието на Десислава Иванчева.

След успешното избиране на Русев общинските съветници от БСП се поздравиха с работещите в „Младост“. „Подкрепихме експерното начало“, каза лидерът на столичната организация Калоян Паргов.

След като бе арестувана, Десислава Иванчева каза, че Русев се опитва да „узурпира кметския пост“, а след това от ареста издаде заповед за уволнението му. Тази и други заповеди, които тя издаде, станаха повод специализираната прокуратура да поиска временното й освобождаване от поста. Според общинските съветници от ГЕРБ издаваните от нея документи обаче са нелегитимни, защото по това време за изпълняващ длъжността кмет на района бе избран Владимир Клисуров.

Петрова и Иванчева са в ареста от средата на април, когато бяха арестувани и обвинени във взимане на подкуп в особено големи размери.

Следващото заседание е насрочено за вторник, 5 юни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване