06/01/18 10:28
(http://regiona.bg/)

Д-р Теменужка Любенова написа писмо на културния министър, вижте защо..

Председателят на Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград – д-р Теменужка Любенова, се обърна към министъра на културата Боил Банов с предложение да се забрани използването на произведения на българските класици – поети и писатели, за създаване на попфолк, рап и хип-хоп песни. Повод за това е безвкусната употреба на стихотворението на Никола Вапцаров „Прощално“ в чалга клип.
От общинския съвет дават за пример за достойно представяне на произведения на класици песните на група „Епизод“.
„Надяваме се, че имате възможност, дори в нашата грешна страна, да промените закона, за да се защити достойнството на гениалните ни творци и да се запази истинската емоционалност и възпитателен ефект от творбите им. Надяваме се да използвате всички позволени Ви възможности и да спрете унизителното отношение към незабравимия Вапцаров. Познаваме и помним не малко негови стихотворения.“, казват още в писмото си от Общинският съвет по наркотични вещества Благоевград. То е подписано от Д-р Теменужка Любенова, Магделена Рахова, Весела Султова, Лилия Ангелска и Гергана Радоева.

Материалът Д-р Теменужка Любенова написа писмо на културния министър, вижте защо.. е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване