06/04/18 23:05
(http://budnavarna.bg/)

Дариха апаратура за АГ-болницата, закупена със средства от капачки

Реанимационен кът с отоплител за новородени бе дарена днес на СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна“. Апаратурата е закупена със средства от благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки, по инициатива на сдружението „Аз вярвам и помагам“. Това е третата акция на неправителствената организация, през 2016г. бяха закупени мобилна аспирационна система за торакален дренаж при пневмоторакс и прецизен неонатален веноскоп. От началото на кампанията до 19-ти май т.г. са събрани 48 тона пластмасови капачки от близо 500 000 души, обясни Владислав Николов от сдружение „Аз вярвам и помагам“.

 

Инициативата продължава на 29-ти септември от 9ч. до 16ч. на площада пред Катедралния храм „Св. Успение Богородично“, където ще бъде позициониран голям контейнер, за да могат всички граждани да предадат благотворително събраните количества пластмасови капачки за рециклиране, обясни Николов. Акцията се осъществява със съдействието на Община Варна.

 

Материалът Дариха апаратура за АГ-болницата, закупена със средства от капачки е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване