06/04/18 09:18
(http://budnavarna.bg/)

Паметна плоча на Ботев откриха в община Вълчи дол

В Деня на Ботев, паметна плоча на великия българин, поет, публицист, общественик и революционер – Христо Ботев бе открита в село Щипско, община Вълчи дол.

Водещ на празничната програма бе Венцислав Карачоров, по чиято съвместна инициатива с кметство – село Щипско бе открита плочата на великия българин.

Рецитал с патриотични песни и стихове на поета изнесоха членовете на пенсионерския клуб в селото, а жителите и гостите на Щипско бяха поздравени и от фолклорна група „Иглика” – град Вълчи дол.

Приветствие към присъстващите поднесе заместник-кметът на Община Вълчи дол – Димитър Тодоров, който благодари на инициаторите и жителите на селото, че пазят българския дух и традиции и ги предават на бъдещите поколения, защото „народ без минало няма бъдеще”.

Плочата бе открита от кметът на селото – Стефка Янчева и Венцислав Карачоров, а празникът завърши с три салютни изстрела от черешов топ и български народни хора.

Отриването на мемориала на Ботев в село Щипско бе поредната стъпка към изграждането на кът от паметни плочи на велики българи, дали живота си в името на България. През 2017 година бе открита паметна плоча на Вълчан войвода, а средствата за изработването и поставянето им бяха събрани от дарения.

Материалът Паметна плоча на Ботев откриха в община Вълчи дол е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване