06/04/18 10:09
(transmedia.bg)

Посредникът при подкупа на Иванчева иска да излезе от ареста

 

Бившия кмет на столичния район „Младост“ Петко Дюлгеров, който е обвинен, че е бил посредник при предаването на подкупа на сегашния кмет Десислава Иванчева, е подал молба за излизане от ареста. Това става ясно от програмата на специализирания съд, който трябва да се произнесе по искането на Дюлгеров днес.

Мъжът бе задържан за постоянно под стража заедно с Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова. Според разследващите Дюлгеров е посредничил при предаването на подкупа и лично е оставил в служебния автомобил на Иванчева 56 хил. евро, дадени му преди това от строителния предприемач Александър Ваклин.

Парите били поискани, за да задвижи районната община процедура по обявяване на инвестиционните намерения на Ваклин, твърди прокуратурата. За „услугата“ Дюлгеров е получил 14 хил. евро, които разследващите са намерили у него при ареста му в центъра на София.

Според обвинението „изнудваното лице“ е предало сумата на посредника в едно кафене – на „Гурко” и на „Раковски”. Посредникът се свързал с кметицата и със зам.-кметицата и отишъл при тях в кафето на „Кристал”. Седнаха, пиха кафе два часа. Взеха си парите. Посредникът си взе 14 хил. евро, неговата част”, каза ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев непосредствено след зрелищния арест на кметицата и нейната заместничка.

 

 

От прокуратурата твърдят, че са изнудвани много бизнесмени, които е трябвало под формата на дарения да правят ремонти в квартала.

Защитниците на Иванчева продължават да твърдят, че намерените пари в автомобила на Иванчева може да са били подхвърлени.

 

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване