06/05/18 09:41
(transmedia.bg)

Симеонов и Ангелкова в схватка за заведения и плажове

Вицепремиерът Валери Симеонов и министърът на туризма Николина Ангелкова влязоха в задочен спор за заведения и плажове по Южното Черноморие.

В понеделник Симеонов съобщи в ефира на БНР, че ще затваря заведения  на Слънчев бряг, защото били незаконни. Във вторник сутринта Ангелкова защити същите заведения с твърдението, че са проверени и не са открити нарушения. Няколко часка по-късно Симеонов отговори в Туитър: „По достоверна информация, министърът на туризма иска МРРБ да изключи 20 декара плаж от изкл. държ. собств., вероятно подготовка за продажба. Интерес имат хотелиери с незаконни заведения, паркинги, пътища. На МС ще протестирам и гласувам против!“.

Вицепремиерът е пуснал в профила си в социалната мрежа и снимка на хотел на самия морски бряг.

 

По думите на Симеонов нарочените за събаряне заведения са шумни дискотеки, които трябва да бъдат съборени, защото са незаконни. Според Ангелкова обаче ставало дума за преместваеми обекти, при това – изрядни. Искри между двамата припламват при всеки нов туристически сезон.

Развитието на конфликта предстои на предстоящото заседание на Министерския съвет.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване