06/06/18 11:22
(transmedia.bg)

МВР знаело от месец къде се укрива убитият в Ботевград Пелов

 

 Мъжът, убит в Ботевград след стрелба в центъра на града, е Владимир Пелов, един от двамата бегълци от затвора. По неофициална информация раненият е 39-годишният Марио Панчев с прякор Дебелия. Той е откаран в “Пирогов” с две прострелни рани в корема.

Окръжният прокурор на София Наталия Николова потвърди, че убитият е Владимир Пелов. Самоличността му е доказана по пръстовите му отпечатъци. „Към момента след извършен оглед на местопроизшествието, е образувано досъдебно производство за убийството на Владимир Пелов и за опит за убийство на Марио Панчев.

Инцидентът е станал около 23 часа във вторник. След престрелката не е повикан екип на Спешна помощ. Панчев сам е отишъл до линейка, която го е откарала в столичната болница.

Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска обясни пред Дарик, че простреляният мъж е контактен, но въпреки това нараняванията му са сериозни и има опасност за живота му.

От месец МВР е имало оперативна информация, че избягалият затворник Владимир Пелов е в района на Ботевград. Това съобщи шефът на областната полиция – София Георги Григоров. На ден МВР е получавало по 10-15 сигнала за беглеца и ги е проверявало, но без резултат. Пелов е бил с променена външност – пуснал си е брада и е ходил с шапка и качулка, обясниха разследващите.

Основна версия за стрелбата от снощи са неуредени финансови отношения между Пелов и Марио Панчев-Дебелия. Преки очевидци на престрелката няма. Единственият очевидец е Панчев.

На мястото на престрелката са намерени три пистолета. Единият е бил до трупа, вторият в чантичка на кръста му, а третият – в тревата наблизо. Пелов е прострелян три пъти – с един куршум в главата и два в единия крак.

Според информация на Нова телевизия Владимир Пелов е бил застрелян от ранения в престрелката Марио Панчев-Дебелия, с когото се познавали от години и имали бизнес отношения.

На мястото на престрелката има 4 камери, но според първоначалната информация те не са записали стрелбата. Прокуратурата и МВР твърдят, че стрелбата е заради неуредени финансови отношения.

На 2 юни МВР е правило проверка в центъра на Ботевград заради сигнал, че Пелов се укрива в изоставена сграда, заяви шефът на националната полиция Христо Терзийски. Тогава Пелов не е намерен.

Пелов бе осъден на над 30 години лишаване от свобода за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов обяви, че е учуден, че Пелов се е намирал в града, при положение че е издирван „под дърво и камък” след бягството, съобщава бТВ. По думите му Пелов и простреляният са приятели от дълги години. „Затова бях учуден, че е възникнала престрелка между двамата”, каза кметът.

„Нямам представа каква може да е причината за спора между тях, но по-интересно и притеснително е как един издирван, даже с международна заповед за издирване, се разхожда в центъра на Ботевград”, отбеляза Гавалюгов.

Според него не е имало информация сред жителите на града, че Пелов е в Ботевград в последните 2 месеца след бягството от затвора. Сред обществеността такава версия, поне масово, не се е тиражирала, увери кметът.

БСП поиска изслушване на вътрешния министър Валентин Радев за престрелката в Ботевград. Това каза депутатът от БСП Иван Иванов от парламентарната трибуна.

„Със съжаление искам да заявя пред народните представители, че беззаконието в държавата взе връх. Станахме свидетели на поредната саморазправа в резултат на бездействието на МВР“, коментира депутатът. „Разстрел след разстрел, накрая полицията мълчи“, каза Иванов.

 

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване