06/08/18 09:34
(transmedia.bg)

3.3 млрд. лв. ще бъдат похарчени за военна техника

Със 151 гласа „За“ Народното събрание одобри 3.3 млрд. лв. да бъдат похарчени за проектите за превъоръжаване на армията.

Те включват модернизация на Сухопътни войски и Военновъздушните сили. Едва 7 депутати бяха „против“, а един се въздържа.

Проектът за Сухопътни войски е за 12 години. Предвидено е до 8 години след подписване на договор да бъдат придобити 150 единици бойна и специална техника. Прогнозната стойност за придобиване на бойната и специалната техника, както и на допълнителното оборудване възлиза на 1.4 млрд. лв. с ДДС. Ще се извършва с разсрочено плащане.

Проектът за Военновъздушните сили включва придобиването на 16 изтребителя, на два етапа по 8. Самолетите ще бъдат доставяни в 3 последователни години, като доставката на първите два самолета трябва да бъде не по-късно от 24 месеца от датата на влизане в сила на договора. Финансовата рамка на първия етап е на стойност 1.8 млрд. лв. с ДДС. Вторият етап трябва да започне след приключване на доставките по първия етап и подписване на договор за реализация.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване