06/08/18 08:53
(http://regiona.bg/)

Бившият служител на НП „Рила“ Валери Николов: Директорът Андонов ме уволни неправомерно,обжалва болничните листове на сина ми, който се лекува от левкимия

Уволненият служител на НП „Рила“ Валери Николов твърди,че директорът Красимир Андонов го уволнил неправомерно.Точно поради тази причина се обърнал и към съда.Освен това били обжалвани всички болнични листове на сина му, който се лекува от остра лимфобластна левкемия.Стигнало се е до там,че е направена проверка в Детска онкохематология -София при болница ИСУЛ, във връзка с издадени от тях болнични листове.
Ето какво твърди Валери Николов в писмо до ИА“Региона“,изпратено от Германия,където в момента лекува детето си. Писмото му идва след публикация, в която граждани питат дали има корупция в НП“Рила“ и засипаха с въпроси директора Красимир Андонов.

„Здравейте,във връзка със статията за ДНП Рила и директора Андонов, моля към сигнала до МОСВ да включите и това, да се провери по какъв начин същият директор прекрати моето трудово взаимоотношение със Дирекцията. Същият използва молба за прекратяване, която ме принуди да напиша без дата на петия месец след постъпването ми на работа. След около година(април 2017) използва същата за да ме уволни.

Също така да направят проверка, защо ми бяха обжалвани всички болнични листове на сина ми, който и до момента се лекува от остра лимфобластна левкемия. Низостта му достигна до там да направи проверка на Детска онкохематология -София при болница ИСУЛ, във връзка с издадени от тях болнични листове.
Същият директор назначава в Дирекцията само свои доверени хора.
В тази Дирекция 60-70% от работещите там са просто заплатаджии и с добро обоняние. Поздрави от Германия“.

Потърсен за коментар директорът на НП „Рила“ Красимир Андонов обясни,че в момента се водят съдебни дела, свързани с уволнението на Валери Николов.
„ Водим съдебни дела,нека съдът се произнесе.Направихме проверка на болничните листове,тъй като имаше фалшиви болнични и проверка го доказа“,коментира Красимир Андонов.

Материалът Бившият служител на НП „Рила“ Валери Николов: Директорът Андонов ме уволни неправомерно,обжалва болничните листове на сина ми, който се лекува от левкимия е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване