06/08/18 17:54
(http://offnews.bg)

Полицията за малко да залови Пелов, но убиецът я изпреварил. Малшанс било...

Ние сме го следяли и сме били на крачка да го заловим, преди да стане това убийство. Tака се случва. Mалшанс сме имали да не сме ние. И се е получило убийство, заяви днес вътрешният министър Радев пред журналисти в Бургас.

Коментарът му е по повод убийството на избягалия затворник Владимир Пелов.

Възложил съм цялостна проверка и анализ на работата на РУ-Ботевград. Целта е да се изведат допуснати пропуски, ще се направи цялостна оценка, на базата на която ще се преценява и необходимостта от наказания. Министерството на вътрешните работи е максимално открито и задачата ни е ако открием недостатъци в работата, да предприемем мерки така, че тези недостатъци да не се повтарят. Същевременно, ако нещо е свършено добре, то трябва да бъде поощрено, каза Радев.

Критиките са безпощадни, приемам ги, но заставам изцяло зад екипа, който работи по случая с издирването на двамата затворници, заяви главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов.

Маринов акцентира, че полицията разчита на активността на гражданското общество, защото не може да бъде навсякъде и по всяко време.

Главният секретар на МВР уточни, че по-нататъшните действия по разследването се провеждат под наблюдението на прокуратурата.

Румънски, чешки и германски полицаи ще патрулират в курортите

Днес вътрешният министър, заедно с министър Николина Ангелкова и главният секретар на МВР Младен Маринов проведоха работна среща в Бургас. Целта е да се извърши преглед на готовността за предстоящия летен сезон.

Радев уточни, че само в Бургаска област ще бъдат командировани 757 полицаи за летния сезон.

Вече са договорени и смесените екипи с румънски, чешки и германски полицейски служители, които ще патрулират в курортните центрове.

Министър Ангелкова съобщи, че тази година се очакват много повече туристи по нашите курорти, което изисква и много по-добра организация.

Тя посочи, че тази година е въведена забрана за извършване на улична търговска дейност в Слънчев бряг и по отношение на контрола разчита на подкрепа от МВР. В курортния комплекс са поставени над 300 камери.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване