06/10/18 10:13
(http://offnews.bg)

Волейболистите ни загубиха от Полша

Мъжкият ни национален отбор по волейбол допусна втора загуба на турнира от Лигата на нациите в Япония, след като отстъпи с 1:3 (21:25, 26:24, 18:25, 19:25) пред Полша.

Така балансът на българите от турнето в Страната на изгряващото слънце е отрицателен. Нашите победиха домакините от Япония с 3:0 в първия ден, но след това отстъпиха пред Италия с 1:3.

Загубата е шеста за нашите от 9 мача, което им отрежда 11-о място във временното класиране, а лидер е Полша с 8 успеха. В мача с Полша момчетата на селекционера Пламен Константинов допуснаха голям брой непредизвикани грешки, което предреши изхода на мача срещу съперник с такова качество.

Най-резултатен в срещата Давид Конарски, който завърши с 18 точки, а Бартош Кволек добави 17. В българския тим с 15 се отчете Розалин Пенчев, а Боян Йорданов, който се завърна след контузия завърши с 13. Най-стабилно представящият се наш волейболист Николай Пенчев добави 12.

През следващата четвърта състезателна седмица в Лигата на нациите България е домакин на Франция, Канада и Бразилия в зала "Конгресна" във Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване