06/11/18 14:19
(http://www.klassa.bg/)

В НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЯ НЯМА ДОРИ ЕКСКУРЗОВОД!

 В настоящата статия ще се опитаме да разгледаме едни от най-важните пречки за развитието на българските културни институции, в частност музеите. Тук е важно да отбележим, че Националната художествена галерия също влиза в определението на понятието  музей. В нея се излагат творби на изкуството, но те не могат да бъдат продавани. От тук са и основните разлики в политиката на управление между частните художествени галерии и Националната художествена галерия, която е музей на изкуството.

Преди няколко дни ви представихме материал на журналистите от Sofiapress Мария Атанасова и Мариела Петкова за проблемите на галериите в България. В този смисъл решихме да разширим материала и да се допитаме до експерти, които да ни разкажат как стоят нещата с държавните културни институции. Разговаряхме със служител и експерт от такава институция, който обаче искаше да остане анонимен. Ето какво сподели той с Мариела Петкова:

Кои са главните проблеми, които застават пред музеите и техните служители?
Прочетете цялата публикация на:Sofiapress.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване