06/11/18 09:00
(transmedia.bg)

Италия отказа да пусне кораб с 629 мигранти от Африка

Кораб, на който се намират 629 мигранти от Северна Африка, не беше допуснат до пристанищата на Италия. Новият вътрешен министър на страната е отказал разрешение, съобщи CNN.

Мигрантите били натоварени на кораба „Водолей“ при шест спасителни операции край бреговете на Либия.

Според лидера на крайнодясната партия „Лига“ Матео Салвини, който е лидер на крайдясната партия „Лига“, Малта би трябвало да приеме кораба, но там му е отказан прием.

Малта от своя страна заяви, че германската благотворителна организация SOS Méditerranée е прибрала мигрантите от либийски териториални води и по тази причина те попадат под юрисдикцията на Италия.

Мигрантите, пътуващи от Северна Африка към Европа, най-често избират Италия за влизането си.

При последните парламентарни избори в Италия партия „Лига“ обяви, че предприема по-твърд курс спрямо мигрантите., която вече е отхвърлена от някои страни членки. Според Салвини някои организации, които спасяват мигранти в морето, работят с трафиканти на хора.

Противниците на правителството в Италия смятат, че планът за репатриране на мигранти е неприложим и ще политизира хуманитарен въпрос.

Според властите само през тази година са регистрирани 13 500 мигранти.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване