06/11/18 14:50
(transmedia.bg)

Социалният министър е подал оставка заради нерешените проблеми на децата с увреждания

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, съобщиха от правителствената информационна служба.

В разговор с премиера Петков е заявил, че подава оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания.

Бисер Петков беще сред малкото държавници, които се срещнаха с родителите на дежа с увреждания.

Те настояватда се приеме Закон за личната помощ, който ще даде възможност услугите да достигнат до дома и за изготвяне на социална оценка на потребностите за установяване на последствията от увреждането.

След срещата си с родителите Петков обяви, че министерството е запознато с техните искания и че правителството сериозно обсъжда решаването на въпроса с неравнопоставеността по отношение на по-значителната финансова подкрепа за семействата на деца с увреждания до 18 г. и значително по-ниския размер на подкрепата след навършване на пълнолетие на тези деца.

По време на разговора беше обсъдена и темата за промяна в начина на отпускане и контрола върху целевите помощи за приспособления, съоръжения и медицински изделия, както и създаването на социални услуги за възрастни като практически действия за прилагане на Стратегията за дългосрочна грижа.

Представители на протестиращите майки, облечени с черни тениски с надпис „Системата ни убива“ не бяха първоначално допускани до Народното събрание и след скандал в крайна сметка им беше позволено да посетят заседанието на парламентарната социална комисия. Родителите обаче не бяха чути от депутатите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване