06/12/18 09:52
(http://budnavarna.bg/)

Пристигнаха оценяващите кандидатурата на Варна за Европейски град на спорта

Международни експерти от Асоциация на европейските столици и градове на спорта пристигнаха във Варна за оценка на кандидатурата на морската столица за Европейски град на спорта през 2019 година. Кметът Иван Портних се срещна с екипа преди обиколката на гостите из спортните бази в града.

Градоначалникът запозна членовете на комисията с богатите спортни традиции на града ни, с постиженията на варненските спортисти, но най-вече с политиките, които общината има по отношение на развитието на масовия спорт и на спортните бази. Портних разказа за олимпийските ни и световни шампиони.

„Община Варна е уникален град в страната по отношение на политиката си за подкрепа на спортните клубове. Те са около 275 с над 30 хил. картотекирани спортисти. Клубовете ползват безвъзмездно общинските спортни бази. Имаме общински програми, които дават възможност на най-малките да тренират спорта, който предпочитат безплатно.“, коментира Портних.

източник: Морето.нет

Материалът Пристигнаха оценяващите кандидатурата на Варна за Европейски град на спорта е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване