06/13/18 13:27
(http://regiona.bg/)

/Аудио/ Структурите на ГЕРБ в Благоевград настръхнаха! Това ли е началото на края на партията? Кой ще бъде кандидатът за кмет в Благоевград? Напуска ли структурата Йордан Андонов?

Напрежението в редиците на ГЕРБ в Благоевград достигна връхна точка.“Вулканът“ изригна след като изпълнителната комисия на партията излезе с решение,че новият общински председател на ПП ГЕРБ в Благоевград е областният управител Бисер Михайлов.

И решението е факт след като досегашният лидер Йордан Андонов получи повече гласове-195 гласа на общо събрание, а Михайлов с 46 гласа по-малко.Какви са мотивите за това решение останаха неясни.Областният лидер Даниела Савеклиева беше на среща и не можа да коментира.

От редиците на партията обаче шушукат,че има разделение,защото реално няма демократичност,хората са гласували за Андонов,а избират човек,който реално не е от Благоевград.“ Кой налага това нещо,това тоталитарен избор ли е!? Гласува се за един,а се избира друг,къде отиват нашите гласове!? “питат се членове на ГЕРБ в Благоевград.

„Демокрация в ГЕРБ,няма такова нещо,тук цари по-голямо тоталитарно управление и от БКП“,коментират други.

Някои дори бяха доста крайни в мненията си, като определиха избора за скандален и повтарящ се както преди време е бил изборът между Костадин Хаджигаев и д-р Атанас Камбитов гласовете са били в полза на бившия областен управител Хаджигаев, но от изпълнителното бюро преценили, че трябва да е Камбитов. Даже нещо повече тогава изборът се е провел два пъти, защо от изпълнителната комисия са мислели, че някой в Благоевград манипулира членовете на ГЕРБ да гласуват за него.

Сега нещата се повтарят избира се Йордан Андонов, а от София казват да е Бисер Михайлов.
Областният управител Бисер Михайлов също отказа коментар с мотива,че все още не е получил окончателното решение на изпълнителната комисия.

Досегашният председател Йордан Андонов пък обясни,че не се чувства обиден,че е пренебрегнат и обясни,че до сега е работил праволинейно и последователно.
„Аз няма за какво да се обиждам и притеснявам.За мен е факт,че съм предпочетен от съпартийците,не само на този избор,но и на редица избори.Какви са причините и какви са мотивите…!? Това е решение на изпълнителната комисия“,коментира Йордан Андонов.

И така всеки вдига рамене и решенията се взимат отгоре.И не стана ясно защо в управляващата партия по тоталитарен начин,едно се решава,а се приема друго.

Все още не е ясно и на кой ГЕРБ ще заложат за кмет на Благоевград на предстоящите избори. След като Бисер Михайлов стана общински лидер на партията би трябвало да е и кандидат за кмет.

Други в политическите среди коментират,че това ще бъде Даниела Савеклиева.Трети спрягат името на сегашния зам. кмет по културата Христина Шопова, която е много дейна и работи , доказала се е че може и не е изключено и тя да бъде новият кандидат за кмет.Само че до тук са сметките…Едно е ясно,че Атанас Камбитов е силният човек в ГЕРБ в момента.При евентуално негово оттегляне и недоверие от ръководството на ГЕРБ, тогава би се пристъпило към другите варианти, които се коментират в обществените среди.

Ясно е, че има разделение в структурите на ГЕРБ Благоевград, само година и три месеца преди изборите  и не се знае кой ще бъде кандидатът  на ГЕРБ за кмет на Благоевград.

Материалът /Аудио/ Структурите на ГЕРБ в Благоевград настръхнаха! Това ли е началото на края на партията? Кой ще бъде кандидатът за кмет в Благоевград? Напуска ли структурата Йордан Андонов? е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване