06/13/18 18:50
(http://offnews.bg)

Премиерът на Грузия подаде оставка

Премиерът на Грузия Гиорги Квирикашвили подаде оставка заради несъгласие с лидера на управляващата партия Бидзина Иванишвили. 

"Усещам настроенията в отбора и вземам решение, което в моята ситуация всеки капитан на отбор би бил длъжен да вземе", каза Квирикашвили на брифинг, цитиран от РИА Новости. 

Той посочи, че е готов да даде на Иванишвили възможност да формира нов кабинет - "такъв, какъвто иска".

Квирикашвили е премиер от 2015 г. Оставката му се обсъжда от началото на протестите в страната в края на май. Демонстрантите поискаха оставката на правителството след присъда за убийството на младеж. Оставка заради протестите подаде и главният прокурор Ираклий Шотадзе. 

Съгласно грузинската конституция с оставката на премиера кабинетът се разпуска. След това в 7-дневен срок президентът трябва да предостави на парламента кандидатурата на нов премиер. 

"Това е нормален процес. Никога не бягам от полемиките и мисля, че днес настана такъв момент, в който лидерът на партията трябва да има възможността да събере екип по свои съображения", коментира Гиорги Квирикашвили.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване