06/13/18 20:54
(http://offnews.bg)

САЩ предупредиха американците да не носят телефон и лаптоп на Световното, за да не ги хакнат

Американските спецслужби предупредиха гражданите на САЩ, които ще пътуват в Русия за Световното първенство по футбол, да не си вземат телефоните или лаптопа, за да не станат жертва на хакери или на руското правителство. 

"Ако планирате да вземете мобилния си телефон, лаптопа или други електронни устройства, не правете тази грешка. До всички данни на тези устройства, особено вашата лична информация, могат да имат достъп руското правителство или киберпрестъпници", посъветва директорът за Националния център по контраразузнаване и сигурност на САЩ Уилям Еванина.

Той посочи, че най-застрашени от кражба на лични данни са официалните лица, но това не бива да успокоява всички останали американски граждани. 

"Ако можете да се справите без устройството си, не го взимайте. В противен случай носете друго устройство и изваждайте батерията му, когато не го използвате", подчерта Еванина.

Предупреждението идва на фона на продължаващото разследване за руска намеса на президентските избори в САЩ. 

Британският киберцентър по сигурността също предупреди гражданите на страната, като заяви, че е дал експертен съвет на Английската футболна федерация преди заминаването на националния отбор за Русия във вторник.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване