06/13/18 10:44
(http://www.clubz.bg/)

Селекционерът на Испания уволнен ден преди Световното

Ден преди откриването на Световното в Русия селекционерът на испанските национали Юлен Лопетеги беше уволнен от поста. Направи го лично шефът на федерацията Луис Рубиалес.

Причината е, че бившият вратар подписа договор с "Рeал" (Мадрид), който беше официално обявен вчера от "Сантяго Бернабеу". Така "белите" реално подляха вода на новия си наставник, който след две години начело на селекцията няма да види труда си на най-големия футболен форум.

Играчите са се застъпили за Лопетеги, те почти убедили Рубиалес, че специалистът трябва да остане, но в крайна сметка шефът е решил друго.

А Испания след само 48 часа играе първия си мач на мондиала - срещу Португалия.

Не е ясно кой ще наследи Лопетеги. В испанските медии се споменават имената на Фернандо Йеро, който е в щаба на наставника, Мичел - той пък беше сред кандидатите за "Реал" (Мадрид), каталунеца  Албер Селадес, който е начело на младежкия състав на "Ла Роха"...

"Ситуацията е много сложна. Ясно, че ще бъдем подложени на критика, коментира Рубиалес. - Сигурен съм, че всичко това ще ни направи по-силни. Много уважавам и адмирирам Юлен. Той е топ треньор и това направи решението още по-трудно. Но не може да се постъпва така два-три дни преди началото на първенството. Бяхме принудени да реагираме. Научих пет минути преди "Реал" (Мадрид) да оповести новината. Това не е редно. Изхождам от принципи, които бяха прекрачени."

Пресконференцията на Лопетеги в Краснодар, където са отседнали иберийците, беше отменена. Той вече стегна куфарите си за Испания.

Очаквайте подробности.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване