06/15/18 10:01
(http://budnavarna.bg/)

16-етажен блок изниква край пилоните под паметника на „Почивка“

16-етажен блок ще бъде построен край пилоните със знамена под паметника на „Почивка“. Градежът вече е в ход. Направен е изкопът за зданието.

Новината за огромната сграда, която включва 180 апартамента, предизвика яростно недоволство във Фейсбук. Споделените мнения се обединяват около позицията, че високият блок ще закрие една от най-хубавите панорамни гледки в града.

Сградата ярко ще контрастира с останалите постройки в района, чиято височина е двойно по-ниска. По думите на главния архитект на Община Варна Виктор Бузев теренът, върху който ще се реализира градежа, e частен. Самият той няколко пъти е правил отказ на намерението за строеж и представения проект. В крайна сметка обаче е дал нужното разрешение. Според Бузев това няма да е единствената сграда с подобни размери, която може да се появи в района.

Жилищният комплекс под паметника на „Почивка“ ще носи името „Симфония“. Ще включва 3 входа и 193 паркоместа. На практика ще се състои от една сграда на 16 етажа и една на осем етажа. Според плановете до май 2020-та комплексът трябва да е на Акт 15.

Зад проекта стои фирма „MAIT”, която определя блока като най-високата сграда във Варна.

източник: Морето.нет

Материалът 16-етажен блок изниква край пилоните под паметника на „Почивка“ е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване