06/15/18 10:39
(http://budnavarna.bg/)

Бул. „Левски“ ще е окончателно готов през октомври, през август пускат основното трасе

До броени дни ще бъде изцяло възобновена работата по новия бул. „Левски“, съобщи в интервю Николай Пашов – изпълнителен директор на  „Хидрострой“ – фирмата, ангажирана с ремонта. Дъждът от началото на юни забави дейностите по трасето, но не е нанесъл сериозни щети.
За празника на Варна 15 август ще бъде пуснато основното трасе на булеварда, увери Пашов. Той уточни обаче, че крайният срок  за окончателно приключване на обекта по договор е 15 октомври.

Отчуждителните процедури бавят изграждането на новата част на бул.”Левски”, каза още Николай Пашов.

„Има няколко участъка, в които не са приключили отчуждителните процедури. С оглед запазване интересите на собствениците и изчакването на законовите процедури, няма да успеем да пуснем цялото трасе за движение по новия булевард”, обясни Пашов.

През трасето на новия булевард минават водопроводи и канализации, които трябва да бъдат изместени в локалните платна. На терен те се намират на мястото на съществуващите къщи. Основната част от къщите са съборени, но малка част все още не са.

Материалът Бул. „Левски“ ще е окончателно готов през октомври, през август пускат основното трасе е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване