06/15/18 06:27
(transmedia.bg)

Захариева заминава за Македония след отказ да се срещне с Георге Иванов в София

 

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за Македония, ден, след като отказа среща с македонския президент Георге Иванов. Тя ще посети няколко македонски града днес и утре.

Захариева заминава ден след като в София пристигна македонският президент по покана на президента Румен Радев. Премиерът Бойко Борисов и Захариева отказаха да се срещнат с него, за да не заема България страна във вътрешнополитическите спорове за името на Македония.

Програмата на Захариева според външното министерство ще започне с детска градина в община Ново село в Югоизточна Македония, където ще дари компютърна техника.

В Струмица, недалеч от Ново село, тя ще присъства постановката „Железният светилник“, с която театър „Българска армия“ гостува в Македония от началото на седмицата. На премиерата в Скопие в понеделник според македонски медии се очакваше да присъства и премиерът Борисов, но това не се случи заради планираните му посещения в Турция и Израел.

Утре в Скопие Захариева ще присъства на официалното откриване на One Love Tour 2018 – фестивал с български и македонски изпълнители в различни стилове.

В съобщението на министерството не се споменават срещи с представители на правителството или парламента на Скопие, а само такива с местните власти в Ново село и Струмица.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване