06/15/18 16:04
(http://www.clubz.bg/)

Пътят Бургас-Слънчев бряг бе пуснат предсрочно

Разширеният път между Бургас и Слънчев бряг и обходният път на Ахелой бяха открити днес, пет месеца преди планираният срок. На церемонията по случая премиерът Бойко Борисов отбеляза, че това е един от пътните участъци в страната, по които е имало най-много смъртни случаи, пише "Дневник".

Той посочи, че само днес на летище Бургас са пристигнали 35 хиляди души, а през тази годи през него ще преминат на 3 млн. пътници. Борисов подчерта, че откритият пътен участък е обещан за изграждане от 40 години, но се прави едва сега.

Пътят е четирилентов, посочи минстърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той подчерат, че въпреки предсрочното пускане, компромис в качеството няма.

Борисов се похвали, че днес предсрочно е пуснат и преасфалтираният участък от магистрала "Тракия" между Пловдив и Стара Загора. "Това са 48 километра в двете посоки, които 38 години не са пипани. Усилиено строим "Хемус", "Струма"", каза още премиерът.

Той изрази надежда, че до 7-8 месеца тол системата ще заработи, за да генерира с милиард повече лева на година, които да се ползват за ремонт на пътища.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване