06/19/18 12:53
(http://regiona.bg/)

Ваня Маникатева стана секретар на Националното младежко ръководство на БСП

Лидерът на младите социалисти в Пиринско – Ваня Маникатева бе избрана за секретар на Националното младежко ръководство. На провелото се първо заседание на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП преди дни в град Плевен, Николай Бериевски предложи състав за новото Оперативно бюро на обединението.

Ваня Маникатева от Благоевград бе избрана да отговаря за работата и взаимодействието с медиите.
Основният акцент от Националното съвещание на младите социалисти, бе създаването на две политическите комисии, които да бъдат „отворени“, не само за членове на НС и на партията. Младежите решиха комисията по икономика и социална политика и тази по образование, култура и здравеопазване вече да бъдат публични. Николай Бериевски обясни, че на заседанията на комисиите ще бъдат поканени не само членовете на обединението, а и всички, които проявяват интерес. Възможността важи и за хора до 35 години, които не са членове на БСП, уточни той.

Целта е МО не само да привлече нови съидейници, а и повече младежи да бъдат въвлечени в процеса по вземането на решения. Младите хора трябва да генерират политики, а ние ще бъдем изпълнителите им, каза Бериевски. „Вярвам, че публичните комисии са начинът младите хора в България да бъдат участници в политическия живот. Има много компетентни хора, с познания и опит в различни области и това е нашата възможност да се допитаме до тях“, обясни председателят на МО в БСП.

 

Материалът Ваня Маникатева стана секретар на Националното младежко ръководство на БСП е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване