06/19/18 14:06
(http://budnavarna.bg/)

Водата от чешмата до входа на централния плаж във Варна е най-чиста

Обществената чешмичка до Входа към Централния плаж на крайбрежната алея във Варна е с най-чиста вода в града. От години водоизточникът е с отлични качества и без забележки от страна на здравните власти, съобщи д-р Радка Траянова, която е главен инспектор в Регионалната здравна инспекция(РЗИ).

Според експерта, дебитът на чешмата не е голям, но водата е изворна и винаги излиза чиста. Дългогодишните наблюдения на експертите от РЗИ във Варна показват и, че водата от обществената чешма до Аладжа манастир също е с отлични качества.

„Тя се намира близо до туристическия обект и хората често я ползват“, каза още д-р Траянова.

Според нея с добра микробиологична честота са и двете чешми, намиращи се по пътя за квартал „Виница“.

По думите й Регионалната здравна инспекция провежда два пъти в годината мониторинг на всички обществени водоизточници в града. В случаите, в които се установят наднормени концентрации на нитрати и на микробиологично замърсяване се издават предписания на кмета за поставяне на табели, че водата е негодна за пиене.

„Напоследък населението много се насочва към здравословен начин на живот. Все повече хора се интересуват от тези теми и търсят начин да пият нехлорирана вода, искат да пият вода директно от изворчето. Но понякога те не са чисти, особено когато местните власти не знаят за тях“, каза още д-р Траянова.

Материалът Водата от чешмата до входа на централния плаж във Варна е най-чиста е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване