06/19/18 13:25
(http://regiona.bg/)

Какво представлява рефинансирането на заем и защо да го правим

Живеем в трудни и променливи времена и много често на хората парите ни им достигат. Рядко може да се срещне човек, който да се похвали че печели добре и не е имам нужда от финансова подкрепа или от кредит. Клиенти за кредити винаги ще има, просто така е устроен живота. Фирмите и банките за кредити печелят все повече клиенти с най-различни реклами и оферти. Много фирми кредити се усъвършенствали услугата рефинансиране, тоест те плащат за стар кредит на своя клиент като им отпускат нов заем. По този начин печелят нови клиенти и клиент от твоя страна е доволен че е погасило старото си задължение. Но дали обаче осъзнава отговорността на новото? Фирмите и банките знаят как да печелят клиенти, независимо от техния финансов статус.

Пълно е с оферти и реклами за ниски лихви изградени периоди за кредити. Лесно се привличат нови клиенти които искат да рефинансират стари заеми, без да са обмислили внимателно ситуацията и дали тя е печеливша за тях. По този начин трупат нови дългове и това се превръща в един омагьосан кръг.

Използвайте кредитните калкулатори, за да пресметнете какво трябва да дължите на банката в края на периода. Повечето банки и фирми имат такива на техните сайтове.

Много хора си мислят взимайки кредит, че рано или късно ще успея да събера цялата сума и да я върнат предсрочно. Напоследък в България се забравя за покачване на доходите и намаляване на лихвените проценти при кредитите. Вие все пак трябва да сте запознати с условията по един кредит преди да го изтеглите. Не бързайте и не се подлъгвайте преди да сте се информирали.

Направете си внимателно сметките и използвате кредитен калкулатор и в онлайн страниците на финансовите институции. Не бързайте да подписвате кредитен договор преди да сте изчели подробно всеки детайл по него.

 

Материалът Какво представлява рефинансирането на заем и защо да го правим е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване