06/20/18 09:27
(transmedia.bg)

БСП внесе вот на недоверие срещу кабинета

Втори вот на недоверие към правителството „Борисов 3“ внесе БСП. Този път той е за заради провал в политиката по сигурността. Под искането за свалянето на правителството са се подписали 80 депутати от социалистическата партия. ДПС вече даде заявка, че при гласуването ще подкрепи вота.

Мотивите за вота бяха представени от говорителя на парламентарната група на „БСП за България“ Елена Йончева. Сред тях са провал при осигуряване на националната сигурност, провал в работата на МВР, неразкриване на убийства, растяща битова престъпност, телефонни измами и др.

„Очевидно е за всеки български гражданин, че това правителство не се справя със своето основно задължение – да осигури обществения ред и националната сигурност. Поради тази причина правителството на Борисов е вредно за всеки български гражданин. То е опасно за България и трябва да си ходи“, каза Йончева. По думите й целият български народ трябва да подкрепи този вот на недоверие, тъй като страда от некадърното управление и не вярва в МВР.

Дебатите по вота трябва да се проведат до следващата сряда, а гласуването – 24 часа след тяхното приключване.

Математически е трудно вотът да успее. Групите на БСП и ДПС имат общо 105 депутати, а за свалянето на правителството са необходими 121 гласа. Срещу правителството на Борисов едва ли ще гласуват „патриотите“, а формацията на варненския бизнесмен Веселин Марешки „Воля“ вече обяви, че няма да подкрепи вота на недоверие.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване