06/20/18 10:35
(http://regiona.bg/)

Важно: Започва подаването на заявления за класиране след 7 клас на учениците!

От днес започва подаването на заявления за класиране след 7 клас като срокът за това е до 26 юни

Заявления могат да се подават и онлайн на сайта „прием.мон.бг“. В училищата-гнезда ще се приемат и документи и на хартиен носител.

Родители сигнализираха пред „Хоризонт“, че в онлайн платформата за кандидатстване в гимназиите не могат да се попълнят повече от 15 желани специалности.

Вчера от просветното министерство съобщиха, че е препоръчително да се попълнят поне 20 избрани паралелки.

„Онлайн системата имаше проблем, който се получава от различни версии на по-стари браузери и проблемът вече е отстранен, системата работи и могат да се подават заявления. Проблемът е един – че родителите не могат да подават заявление, защото им се е скрил бутонът „подай заявление“, след като са въвели девето желание. Родителите не могат да напишат повече от 15 желания, защото им се скрива този бутон, така че те няма как да са подали заявление, при положение, че бутонът им е скрит. Подадени заявления няма и този проблем е решен. Вече могат да попълват повече от 15 желания и да си подадат заявлението спокойно“, каза за „Хоризонт“ Борис Герасимов – директор на дирекция „ИнФормационни технологии“ в министерството.

Достъпът до страницата за подаване на документи е чрез входящ номер и 10-цифрен код, зaписани в служебната бележка за явяване на националните външни оценявания. Трябва да се попълнят предпочитаните училища с избраните профили или специалности подредени последователност според предпочитанията. Всяка паралелка е отделно желание. Препоръчително е да се попълнят поне 20, съобразени с резултатите от изпитите.

За професионална гимназия трябва да се приложи сканирано копие на медицинско свидетелство от общопрактикуващия лекар. Документите ще се приемат до 26-ти юни включително, а първото класиране ще излезе до 3 юли.

Материалът Важно: Започва подаването на заявления за класиране след 7 клас на учениците! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване