06/20/18 18:09
(http://terminal3.bg/)

Вечерен бюлетин – 20 юни 2018 г.

Ако помогнеш на имигрант може да отидеш в затвора в Унгария. Такъв закон одобри днес унгарският парламент , с който се криминализира съдействието за нелегални мигранти и се ограничават дейностите на неправителствени организации, както и конституционна поправка, която гласи, че „чуждо население“ не може да се установява в Унгария.

Законът ще даде на вътрешния министър власт да забранява неправителствени организации, подкрепящи миграцията и смятани за риск за националната сигурност. Редица организации са силно обезпокоени от факта, че всяка от тях, оказваща правна или друга помощ на мигранти, достигнали до границата, може да се окаже извън закона. Управляващите настояват, че предлагат само „правна рамка“, а решенията за това коя организация е рискова и коя – не, ще бъдат взимани от съда.

Законът бе кръстен „Стоп Сорос“ , изглежда целейки да представи проблема като борба с конспиративната теория, че Джордж Сорос владее света. Преди много години унгарският премиер Виктор Орбан получава грант от Джордж Сорос, за да постъпи в Университета Оксфорд.

Още по темата. 

Отношението на държавата към родителите с деца с увреждания премина от неглижиране към остър цинизъм от всички страни – от онези, които следва да подкрепят онеправданите като президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, който днес заяви „Престанете да разхождате тези нещастни деца по улиците! Засрамете се, засрамете се!“, до онези, които трябва да служат на всички нас като вицепремиера Симеонов, който най-безцеремонно включи майките на деца с увреждания в също толкова скандалния си коментар за държавните разхищения: „На майките не им е работа колко струва самолетният билет на зам.-министърката.”

По този повод публикуваме фейсбук коментара на Шенай-Сесил Димитрова

 


					
					<a href=

Публикувана на 06/20/18 18:09 http://terminal3.bg/37023-2/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване