06/20/18 11:15
(transmedia.bg)

Първи еднополов брак в британското кралско семейство

Предстои още една историческа сватба това лято – първият еднополов брак в британското кралско семейство, съобщи „Индипендънт“. 55-годишният лорд Айвар Маунтбатън, братовчед на кралица Елизабет II, още през 2016 г. обяви, че е хомосексуалист. Сега се очаква той да сключи брак с половинката си Джеймс Койел.

Бившата съпруга на Маунтбатън, от която има три дъщери, ще го отведе до олтара. Самият Маунтбатън твърди, че кралската фамилия е наясно с плановете му и много се вълнува. „За съжаление, те няма да присъстват на сватбата заради натоварените си графици, но обожават Джеймс. Всички го харесват“, сподели още братовчедът на кралицата.

Сватбената церемония ще бъде в графство Девън и на нея ще присъстват само близки и приятели на двойката – около 120 гости. Ще бъдат избегнати някои традиционни ритуали, като първи танц, пускане на бели гълъби и разрязване на сватбенаа торта.

Кралица Елизабет досега не е коментирала връзката на братовчед си с друг мъж, но през 2017 г. тя подкрепи ЛГБТ общността. „Моето правителство ще положи усилия, за да се справи с разликата в заплащането на жените и мъжете и дискриминацията срещу хората въз основа на тяхната раса, религия, пол, увреждане или сексуална ориентация“, заяви кралицата.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване