06/22/18 09:10
(http://www.clubz.bg/)

Цацаров: Издирването на избягалия затворник от Ловеч е без резултат

Издирването на избягалия от затвора в Ловеч изнасилвач не е довело до никакви резултати, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров в Народното събрание днес. В акцията са включени полиция и жандармерия, както и хеликоптер.

Информацията е от окръжния прокурор на Ловеч. Рецидивистът Борис Иванов, осъден на 13 години затвор за блудство и грабеж, избяга вчера от работа, където, заедно с други петима затворници, е почиствал халета. Мястото не е било охранявано.

Иванов е избягал на втория ден, след като е бил преместен в затворническо общежитие. До момента той е изтърпял близо 7 години от наказанието си.

И да има оставки, това няма да промени нищо, отбеляза обвинител №1. И припомни, че вече година и половина няма директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", което "при всички случаи се отразява на работата".

"Прибавете към това социалните проблеми на надзирателите, действащите нормативни актове по отношение на режима в затворите, ще се получи картина, която ще покаже, че каквото и да е ръководството, при тези условия и тази нормативна база, това ще се повтаря още, и още", посочи той.

Според Цацаров е нужна сериозна дискусия за това дали държавата е в състояние да осигури ред в местата за лишаване от свобода. Той самият предложи промени в законодателството, като заяви, че е нужно лишените от свобода да ходят на работа под охрана и с униформи с отличителни знаци.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване