06/23/18 09:55
(http://www.clubz.bg/)

Ден трети. Неуспешна акция "беглец от затвора"

Снимки за галерии днес жандармерия

На третия ден след като затворникът от Ловеч Борис Иванов избяга, мащабна акция на МВР и жандармерията в района на ловешките села Александрово и Дренов завърши без успех, предаде БНР. 

Издирването на Иванов е продължило до 11 часа - от снощи. Полицията и жандармерията са претърсвали региона цяла нощ, след като снощи е получен сигнал от свидетели, че беглецът се намира в района. В операцията са участвали около 200 униформени служители.

Според БНР сигналът е подаден от жителка на село Александрово:

"Лаеха кучетата, излязохме и оня човек, дето по телевизора сме го видели, същият човек беше. Снощи в 1,30 ч. Веднага се обадиха на полицията и много полицаи имаше, много, много. Насам тръгна, ама не можахме повече, ние от страх не сме излезли вече вънка. Самичък беше. Нямаше нищо на ръцете му или пък да е почукал да иска хляб или водичка, щяхме да му дадем. Какво да правим? Ние сме страхливи.", предаде националното радио думите на местна жителка.

В село Александрово все още има засилено полицейско присъствие. Операцията по издирването на Борис Иванов продължава.

Мъжът избяга в четвъртък сутринта малко след 10 часа от работен обект край Ловеч - млекопреработвателна фирма, където е работил заедно с други затворници. В петък в Народното събрание вътрешният министър Валентин Радев заяви, че според данни от разследването човекът, който е трябвало да следи за контола на затворниците по време на работа извън общежитието за настаняване на лишени от свобода, не е бил на поста си.

Продължава и издирването на втория беглец от Централния софийски затвор през април - това е мъжът, с кото избяга покойния вече Владимир Пелов, който не бе заловен от властите, а бе убит в центъра на Ботевград.

Публикувана на 06/23/18 09:55 http://clubz.bg/69545-den_treti_neuspeshna_akciq_beglec_ot_zatvora

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване