06/23/18 12:21
(http://budnavarna.bg/)

Приключи Седмицата на водното спасяване

Градско първенство по водно спасяване, демонстрации на действащи спасители и конференция, посветена на проблемите и предизвикателствата пред водно спасителната служба бяха част от инициативите по време на Седмицата на водното спасяване, която се проведе във Варна.

Инициативата е посветена на 90 години Водноспасителната служба и се организира от БЧК и дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

На конференция бяха раздадени награди на изявени дейци и институции, които работят съвместно с БЧК. Открита бе и изложба и презентации на тема „90 години Водноспасителна служба в град Варна“.

Първата професионална водоспасителна команда е създадена през 1928 г. със заповед на тогавашния кмет Никола Попов, в нея се включват различни доброволци.

В средата на XX век, когато посещаемостта на морските бани става масова и инцидентите зачестяват, с указ на правителството – водноспасителната дейност, в т.ч. и подготовката на професионални кадри, е възложена на БЧК.

Съдава се методика на преподаване, стартира първият курс и се осъществява контрол на действащите спасители.

Материалът Приключи Седмицата на водното спасяване е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване