06/24/18 20:01
(http://www.clubz.bg/)

Опозицията в Турция оспорва официалните резултати от изборите

Опозиционната Републиканска народна партия обвини държавната Анадолска агенция в манипулиране на резултатите от изборите, съобщи турския в. „Хюриет“. Според паралелното преброяване на опозицията Реджеп Тайип Ердоган получава 46% от гласовете, а не 52, както съобщава Анадолската агенция.

„Платформата за честни избори“ е алтернативна платформа за преброяване и обявяване на резултатите от вота. В нея участват опозиционните Републиканска народна партия, Добрата партия, Партията на щастието и Демократичната партия на народите, както и неправителствени организации.

Според платформата данните на Анадолската агенция не са достоверни.

„Информацията по телевизията по никакъв начин не отразява истината“, се казва в публикация в туитър на групата. „Гласовете в няколко големи града и на югоизток все още се преброяват.“

Говорител на управляващата Партия на справедливостта и развитието призова да се зачитат резултатите от вота и обяви противното за „жестока провокация“, съобщи от своя страна държавната Анадолска агенция, която обаче не отрази обвиненията в манипулации.

"Надявам се никой няма да се опита да хвърли сянка върху нашите избори, за да прикрие провала си. Посланието е ясно: Турция даде урок по демокрация с активност почти от 90%“, каза Ердоган.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване