07/11/18 11:26
(http://regiona.bg/)

Без компромис! Благоевградско семейство отнесе глоба 120 евро заради…

Благоевградско семейство паркира на забранено място в Гърция и остана без регистрационни табели.Освен това се бръкна дълбоко в джобовете и плати глоба от 120 евро. В сезона на отпуските масово благоевградчани избират да почиват на Бяло море. Поради кратките разстояния повечето нашенци пътуват с личните си автомобили. Юли и август гръцките курорти са препълнени с хора и автомобили.

Свободно място за паркиране и там като в Благоевград трудно се намира. Семейство Василеви от Благоевград пристигат късно вечерта на курорта Пефкохори и оставят автомобила си в близост до хотела. Сутринта поглеждайки колата си виждат, че е с свалени номера и бележка за глоба от 20 евро. Тъй като селцето е малко се налага да ходят два пъти до Касандрия, което е на 50 км. , за да си вземат оттам номерата и платят глобата. Така губят 120 евро и два дни от почивката си.

„Тази година избрахме да почиваме в семеен хотел в Гърция в село Пефкохори на ръкава Касандра на Халкидики. Пристигнахме вечерта и се настанихме. Оставихме колата пред хотела на местата за паркиране, пред нашата кола имаше две гръцки коли. Сутринта видяхме, че номерата са ни свалени и на предното стъкло ни бяха залепили бележка глоба от 20 евро. Добре разбрахме, че неправилно сме паркирали и ще трябва да си платим. Но от тук започнаха нашите мъки. Глобата трябваше да платим не в селото, а в Касандрия, което е на 50 км от Пефкохори. Отидохме някак си до дотам платихме глобата, но не ни дадоха номерата. Изпаднахме в ужас, обадихме се на наш познат от Благоевград, който говори с тях и каза да доведем собственика на хотела, че иначе няма да ни дадат номерата. Върнахме се със собственика той се разправя с полицаите около час и накрая ни дадоха номерата. Два дни вместо да плажуваме се разправяхме с гръцките власти и ни струваше 120 евро“, пише нашата читателка В.Василева.

Свикнали да паркират както в Благоевград, къде и как е възможно , някои се опитват да го правят и в Гърция. Но трябва да имат едно на ум, че гръцките закони не са като нашите и наказанията са много по- строги. Глоби, сваляни на номера има случаи със задържане за 24 часа.

Затова трябва да имаме едно на ум, че почивката може да ни излезе и солена в Гърция!

 

 

Материалът Без компромис! Благоевградско семейство отнесе глоба 120 евро заради… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване