07/11/18 11:44
(transmedia.bg)

Дворецът „Врана“ е домакин на музикален фестивал

В царския дворец „Врана“ започва петото издание на музикалния фестивал,  организиран от Софийската филхармония в партньорство със Столичната община, съобщи БНР.

„Споделете музиката в двореца Врана“ започва с фотоизложбата “90 години Софийска филхармония” и концерта “James Bond Live in Concert” под диригентството на маестро Найден Тодоров. Специални гости са вокалистите Милица Гладнишка, Криста, Рут Колева, Ягода Тренева и др.

Втората концертна вечер носи посланието за мир и любов, предадено от музикантите от Quatro quartet и техните приятели. Ще прозвучат обичани и
популярни пиеси като „Руски танц“ от Чайковки, „Валс на куклите” на Шостакович в аранжимент за струнни инструменти, филмова музика от “Усещане за жена” и “Списъкът на Шиндлер”.

Ще прозвучат мелодии от цял свят, включително Индия и Пакистан.

Специално място е отредено на българския фолклор. В концерта участват кавалджията Недялко Недялков, оперната певица Вера Гиргинова, перкусионистът Стоян Павлов – Стунджи, кларинетистът Борислав Йоцов, поп певицата Нели Рангелова и Сайра Алтаф от Пакистан.

На 13 юли поканата е към най-младата публика.  В концерта “Музика под звездите” на 14 юли ще звучи букет от обичани и популярни мелодии из операта „Дон Жуан“ и мюзикълите “Уестсайдска история”, “Цигулар на покрива”, “Фантомъ в операта“.

В последната вечер Софийската филхармония ще изпълни Увертюра из операта “Сицилианска вечерня” на Верди, Симфония №4 “Италианска” на Менделсон, Увертюра 1812 на Чайковски и Концерт за китара и оркестър “Аранхуес” на Родриго със солист Кристиян Райхер.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване