07/11/18 12:20
(transmedia.bg)

Депутатите приеха частично Закона за горивата и ядосаха Валери Симеонов

Депутатите приеха частично спорния Закон за горивата и ядосаха вицепремиера Валери Симеонов, който обеща да сезира Европейската комисия. Според него законът нарушава редица европейски директиви.

Всеки търговец на горива е длъжен да обезпечи с пари или с банкова гаранция бъдещи задължения. 500 000 лв. е обезпечението за търговия на едро с нефтени продукти и газ. Сумата е еднаква и за обезпечения при съхранение на горива извън данъчни складове.  Уставният капитал на фирма, искаща да търгува с горива на едро, трябва да е 1 млн. лв. и 20 000 за фирма, която ще търгува на дребно. Дистрибуторите на бутилиран газ трябва да притежават минимум 10 000 бутилки за съхранение. Това накара търговци на горива да определят закона като убиец на техния бизнес. Те протестираха с искане да бъде даден шанс на по-дребните субекти да оцелеят на пазара на горивата.

 

 

Според Валери Симеонов всяка демократична и европейска държава има основен ангажимент да защитава и да подкрепя основно дребния бизнес.  „Смятам, че този закон създава големи рискове за унищожаване на стотици търговци от този бранш от дребен и среден ранг. Аз разбирам от друга страна, че главната цел на този закон е борбата със сивия сектор, но в случая се получава заради гангренясал пръст да отрежем ръката“, посочи Симеонов.

Законът за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход внесе ново напрежение между Обединените патриоти. НФСБ разпространиха нарочна декларация, която Волен Сидеров нарече удар по авторитета му.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване