07/11/18 06:24
(http://regiona.bg/)

Детското отделение в Благоевград получи ценни дарове…

С четири нови болнични легла, модерни апарати – спирометър за изследване функцията на белия дроб, вакуумен аспиратор и инхалатор, разполага детско отделение на благоевградската болница. Новото медицинско оборудване е хуманитарна помощ.
“Детско отделение разполагаше само с един спирометър, който е амортизиран, новият е компактен, позволява лесно и бързо изследване, без това да намалява функционалността му, има вграден принтер, стойността му е около 4000 лв. и веднага ще влезе в употреба”, каза главната сестра на МБАЛ – Благоевград Венета Стефанова.
Тя поясни, че капацитетът на отделението е 29 легла, лекуват се болни деца от кърмачета до 18-годишни, по време на грипната епидемия пациентите с усложнения от вирусна инфекция са над 40. Всеки ден в отделението постъпват по 2-3 деца с бронхиолити, пневмонии, ларингити и други усложнения, лекуват се пациенти от Благоевградска област и Рилското корито.
“Дарението е изключително полезно за нас, за уюта на лежащо болните, пише струма бг. Детското отделение вече разполага и с 10 нови болнични шкафчета, 6 стойки за инфузия, общата стойност на хуманитарната помощ е 10 997 лв.”, поясни главната сестра В. Стефанова.
Тя благодари от името на ръководния екип на МБАЛ – Благоевград на семейство Лори и Дърк Бринкърхоф, които са от Далас, Тексас, представители на църквата на Исус Христос. Лори Бринкърхоф е учител по професия, със съпруга й са в България от година и половина.

Материалът Детското отделение в Благоевград получи ценни дарове… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване