07/11/18 23:41
(http://offnews.bg)

Драма в Москва! Хърватия обърна Англия и е на финал на Мондиал 2018

Балканите ликуват! Хърватия се класира за финала на световното първенство, след като стигна до драматична победа в продълженията над Англия с 2:1 (1:1 в редовното време). "Шахматистите" стигнаха до последната стълбичка на надпреварата за първи път в своята история и ще се изправят срещу Франция.

Киърън Трипиър даде аванс на "Трите лъва" след прекрасен удар от пряк свободен удар още в 5-ата минута, но Иван Перишич възстанови равенството в 68-ата минута и върна надеждите на "шахматистите", че могат да сторят нещо голямо.

В крайна сметка редовното време завърши при реми и се стигна до две продължения от по 15 минути, а четири минути след началото на второто продължение МАрио Манджукич хвърли хърватските фенове на стадиона в екстаз.

В края на двубоя британците направиха всичко по силите си, за да се доберат до дузпите, но късметът не беше на тяхна страна. Така нощта в Хърватия със сигурност ще бъде доста дълга.

До момента най-доброто постижение на страната на световни финали бе 1/2-финалното класиране през 1998 година във Франция. Англичаните пък ще давят мъката заедно с Белгия в мача за третото място.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване