07/11/18 15:11
(http://terminal3.bg/)

Законът за горивата е всичко, което трябва да знаете за модела на управление – тотален плен на държавата

Депутати от всички парламентарни групи приеха днес спорният закон за горивата, според който за да се регистрират търговците на горива на едро ще трябва да имат внесен капитал 1 млн. лева, а за тези, които по закон нямат капитал – активи в размер не по-малък от 1 млн. лева.
 
Законът е в полза на един единствен играч на пазара „Лукойл“ и унищожава дори малката конкуренция в сектора, което ще покачи цените на един от най-големите двигатели на икономиката – петролът. Публикуваме реакцията на Илиян Василев по темата. 

Дълг е на всички да подкрепите протеста на малките бензиностанции.

Този закон за горивата е всичко, което трябва да знаете за модела на управление в България – тотална корупция, тотален плен на държавата – всички в кюпа. Промяна и съгласие с тези хора не може да има.

В България няма кой да го даде за произнасяне от Конституционния съд за противоконституционност. За това единственото равнище остава – Европейската комисия.

Още от днес цените се качват, тъкмо в разгара на лятото, да платим допълнителен данък на олигарсите по веригата.
Цената на дизела надмина 2 30. А акцизът ни е най-ниския в ЕС.

Цената на суровия петрол е без промяна.

Подкрепете протеста на малките бензиностанции и на търговците на дребно.

Най-голямото отклонение от плащане на данъци в държавата е именно в Лукойл – при приходи от 70 милиарда лева, нито един лев данък печалба, данък дивидент!?! Това е сивото в икономиката.

Нинова как е съпругът?*

*Съпругът на лидерът на БСП Митко Нинов работи в „Лукойл“ като „ръководител на група за контрол и метрология“, потвърди левия лидер през 2017 г. след като медиите разкриха, че той е назначен в българския клон на петролната компания.; бел. ред.

Текстът е препубликуван от фейсбук профила на автора. Заглавието и акцентите са на редакцията на Терминал 3. 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване