07/11/18 08:22
(http://www.clubz.bg/)

Тръмп в атака срещу Меркел: Германия е заложник на Русия

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска днес Германия да увеличи незабавно на два процента от БВП разходите си за отбрана. Той направи този призив на работна закуска с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди началото на срещата на държавните и правителствените ръководители на страните от алианса в Брюксел, предаде БТА.

"Германия е напълно под контрола на Русия, това е много лошо за НАТО", коментира Тръмп. "Милиарди се плащат на Русия, строят се газопроводи. Германия е заложник на Русия, Берлин разчита основно на руски внос на газ и премахва ядрените си централи".

"Нещо трябва да се направи - плащат милиарди на Русия, а ние плащаме милиарди, за да ги защитаваме от Русия", добави той.

Тръмп отбеляза и че бившият германски канцлер Герхард Шрьодер работи за "Газпром".

Шрьодер (74 г.), който водеше германското правителство от 1998 до 2005 г. днес е председател на управителните съвети на газовия проект "Северен поток" и на нефтената компания "Роснефт".

"Защитаваме всички, плащаме много, това продължава от десетилетия. Много нечестно е за нашата страна. Не за десет години, а незабавно трябва да се изпълни целта от два процента от БВП разходи за отбрана", призова президентът на САЩ. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване