07/11/18 20:08
(http://www.clubz.bg/)

Хърватия е на първи финал! Англия ще си отиде у дома без купата (СНИМКИ)

Хърватия е на исторически първи финал на Световно в историята. В неделя Лука Модрич и компания ще спорят с Франция от 18 часа на стадион "Лужники" в Москва, арената на която обърнаха и подчиниха Англия с 2:1 от 0:1 след 120 минути.

Пред 78 011 зрители хърватите и в третия си елиминационен мач стигнаха до продължения, но този път не спечелиха с дузпи. Преди 20 години във Франция селекцията на Чиро Блажевич взе бронз в първото си участие на Световно. Тогава загуби полуфинал от бъдещия шампион Франция с 0:1. Сега има шанс за реванш. "Петлите" биха Белгия с 1:0 вчера.

В събота "Трите лъва" и "червените дяволи" играят за 3-4 място в Санкт Петербург. Те бяха съперници в групата си, победата тогава бе за Белгия с 1:0.

Хари Кейн направи ключов пропуск при 1:0.

Хърватия се измъкна от трудна ситуация в мач, който вървеше за Англия. Руският Мондиал има своя справедлив финал с двата най-силни тима.

1:0 за Англия. 

Киърън Трипиър откри в 5-ата минута от пряк свободен удар. Първото полувреме бе за Англия. Иван Перишич изравни от трудна позиция в 68-ата. Малко след това топката спря в гредата след удар на крилото на "Интер" (Милано). В тези минути балканците изтърваха пълен обрат.

Перишич изравнява.

Стигна се до продължения. В първото и двата тима имаха ситуации. Топката бе избита пред голлинията след удар с глава на Джон Стоунс. В края на 15-минутката Марио Манджукич бе близо до гола. Въпреки маратоните дотук не личеше умора в хърватите, не и до такава степен, че да им пречи да играят играта си.

Така те усетиха явно, че могат да си спестят дузпите този път в продълженията. Започнаха по-добре във второто и в 109-ата минута Марио Манджукич заби за 2:1 след много груба грешка - порадна, в английската отбрана. "Заспиване". Иван Перишич - героят на мача днес, изработи попадението с глава и таранът матира Пикфорд отблизо.

Рахим Стърлинг отново се разминава с топката.

Малко след това Марио Манджукич беше заменен заради контузия. Голмайсторът на "Трите лъва" Киърън Трипиър също напусна с травма, така албионците доиграха с човек по-малко. В края британците опитаха натиск, но реално не им се отдаде да го осъществят.

Голяма част от руските фенове на стадиона наистина подкрепяха Англия, както се заканиха. Изреклият репликата "Слава на Украйна" Домагой Вида бе освиркван, когато играеше с топката.

Домагой Вида

Хърватия е първият балкански отбор, който ще играе финал на Световно. Англия ще се прибере в неделя без световната купа. Футболът (и неговия най-голям трофей) не се завръщат "у дома".

А в крайна сметка всичко се свежда до това...

Очаквайте подробности и снимки.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване