07/11/18 12:24
(http://regiona.bg/)

Ще има ли бакшиш!? Скачат таксиметровите услуги в Благоевград, вижте с колко…

Управителят на Сдружението на превозвачите в Благоевград Росен Начев настоява за 15-процентно увеличение на таксиметровите услуги в града. Според него увеличението няма да е някакво драстично, но все пак ще го има.
Причината за това е, че цените не са променяни от пет години.
Очакваме на тази или на следващата сесия на общински съвет Благоевград да се гласува една актуализация на минималните и максималните цени. След като бъде гласувана тази промяна очаквам цените да се повишат в рамките на 15%-17%. Т.е средно цената ще се вдигне с 10 ст. на км или ако едно пътуване струва 2 лева сега ще излиза 2,20 лева.

“ Корекции на цените не е имало от 4,5 години, от тогава има обновление на автопарка, има и интерес от по-младите водачи да работят като таксиметрови шофьори“, каза Р. Начев.

Колегата му Георги Ангелов също смята,че цените трябва да се увеличат.
„ Всичко се увеличава, цените се вдигат навсякъде…И разходите ни се увеличават непрекъснато, затова трябва да се помисли за някаква актуализация “,коментира Георги Ангелов.

Предложението за увеличаване на минималните цени за таксиметров превоз вече е внесено до Общинския съвет в Благоевград и най-вероятно ще бъде разгледано на следващо заседание.

 

Материалът Ще има ли бакшиш!? Скачат таксиметровите услуги в Благоевград, вижте с колко… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване